Vassmattor

En vassmatta består av mängder av vasstrå som är fästa bredvid varandra med hjälp av förzinkade trådar. Du har förmodligen sett dem vid flera tillfällen utan att tänka på vad de faktiskt kallas. De används framförallt som tak till pergolas och som insynsskydd i trädgården. Men en vassmatta kan också användas som vindskydd till balkongen. Således är detta en mångfacetterad matta som kan användas till allt möjligt. Dessutom är de väldigt snygga.

Filtrera vassmattor efter varumärke:

Innehåll [ visa ]

Mest populära vassmattor

4Living Vassmatta Joki 160×230 cm

580 kr
Läs mer Frakt: kr

4Living Vassmatta Pala 60×90 cm

157 kr
Läs mer Frakt: kr

4Living Vassmatta Pala 90×150 cm

253 kr
Läs mer Frakt: kr

4Living Vassmatta Natur 90 cm

219 kr
Läs mer Frakt: kr

Använd vassmatta som tak till pergolan

De flesta människor använder en vassmatta som tak till pergolan. Detta är för att vassmattan fungerar som ett effektivt skydd mot solen. Dessutom är vassmattan mycket lättare att montera jämfört med andra typer av tak. Men det bästa är alltså att den skyddar mot solen samtidigt som den släpper in små solstrimmor som kastar ett vackert skimmer över pergolan.

vassmatta pergola

Vassmatta som insynsskydd i trädgården

En vassmatta är ett utmärkt sätt att hindra de som passerar din trädgård att titta in. Detta gör det till ett perfekt insynsskydd. De flesta vill ju ha en privat stund medan de solar eller läser i sin trädgård, men förvånansvärt få använder insynsskydd då de anser att det inte är vackert. Må så vara, men faktum är att det är ännu störigare om varje person som går eller cyklar förbi analyserar vad du gör.

En vassmatta är också ett utmärkt sätt att avskilja olika områden i trädgården. Du kanske vill avgränsa altanen från pergolan, eller skapa olika ytor på andra mer kreativa sätt.

Vassmatta som vindskydd på balkongen

Eftersom de flesta balkongräckena inte är solida utan består av mellanrum mellan varje stolpe, så får vinden vina fritt. Genom att fästa en vassmatta på utsidan av balkongräcket så kommer den agera som ett vindskydd. På så vis kan du njuta av vädret på balkongen även vid kallare väder. Dessutom kan du läsa din tidning i lugn och ro utan att vinden byter sidor eller viker tidningen på mitten.

vassmatta

Så väljer du rätt vassmatta

Det finns några specifika saker du ska tänka på när du står i akt att välja en vassmatta. För det första måste du fundera över vad du ska använda den till. Därefter måste du ställa dig frågan vilken storlek du behöver? En vassmatta för insynsskydd i trädgården behöver exempelvis inte vara lika hög som en som ska fungera som vindskydd på balkongen.

Nedan kommer vi lista alla de viktigaste faktorerna du ska ta i beaktande innan ditt köp.

  • Tätt åtsittande vasstrå: Ett tips är att välja en vassmatta med flera lager av vasstrå, det ser inte bara snyggare ut, utan ger också ett bättre insynsskydd. Om stråna inte är tätt åtsittande kommer vinden av förklarliga skäl att hitta sin väg igenom.
  • Höjd: Ska du använda den som insynsskydd måste den vara tillräckligt hög för att skydda mot insyn, såklart, men den får inte vara för hög, för då kommer du känna dig instängd. Dessutom blir det lättare för vinden att välta omkull den om den är för hög. Höjden måste du även tänka på om du har för avsikt att fästa den på balkongen, för då får den inte vara högre eller lägre än balkongräcket. Annars kommer det inte se snyggt ut.

Alla varumärken för vassmattor:

På Mattmagasinet.se har vi som mål att presentera olika återförsäljare och varumärken till våra besökare. Somliga listar enbart produkter från varumärkena som är dyrast, men vi har för avsikt att informera dig om alla olika varumärken inom vassmattor så du vet vad du har för valmöjligheter.

Välj något av nedanstående varumärken: